Ik ben Riccardo Boscolo, geboren in Chioggia Italië. In 1978 tot 1980 heb ik een keeperopleiding gevolgd bij FC Padova. In 1990 ben ik naar Nederland verhuisd, naar het Friese dorpje Hardegarijp. Daar heb ik in een 1e en 2e elftal gekeept. Ik heb daarna nog twee jaar als keeper gespeeld bij Trynwâlden.

Mijn grote passie is het trainen van keepers. Ik ben een gediplomeerde keepertrainer met onder andere een KNVB Keepercoach 2 certificering (i.s.m. Frans Hoek ) en een Pro Goal certificaat (Maarten Arts). Na mijn sportieve keepersloopbaan ben ik ruim 14 jaar actief geweest als keepertrainer, bij Hardegarijp van 2002 tot 2008 en bij Trynwâlden van 2009 tot 2013. Daarnaast heb ik geassisteerd bij een andere keepersschool.

In mijn tijd in Italië heb ik veel ervaring opgedaan als trainer en ik ben daarom ook aangesloten bij de Italiaanse bond van amateurkeepertrainers. In de afgelopen jaren tot en met nu heb ik het genoegen om als trainer bij S.C. Stiens de keeperstraining te mogen verzorgen voor de jeugd en de senioren. Daarnaast geven we namens de keepersschool ook trainingen aan de jeugdkeepers van GAVC, vv Sint Annaparochie, Kootstertille, FC Birdaard en FVC in Leeuwarden.

Wil jij graag de keeperstraining volgen? Dan kan uiteraard. Meld je aan via het contactformulier.